Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Нов гардероб у дома

Историята на този гардероб започна през август, когато в един хотел видях гардероб с вратички - рамки и прикрепен брезентов плат, вижда се на снимката в дъното в средата. 

Не исках целия да е с плат, затова почнах да гледам и други гардероби евентуално, да направя някаква комбинация.
От този по-надолу взех идеята горната част на гардероба да е с преграда по средата, тъй като трябваше да е 160см висок и вратичките да са по 60см, естественото дърво ще се усуче с времето (според майстора), затова намалих размерите на вратичките, като сложихме преграда посредата и разстояние от страни на вратичките.
Прочетете по-надолу за останалата част.

Този ми се видя подобен, исках да е в бял цвят, с разликата, че горната част трябваше да е отдолу, тъй като идеята ми е там да се прибират куфари и чанти.
Мина период, през който се чудих за готов гардероб от Икеа...
И накрая реших: ще го изпълня по поръчка. Ходих в една известна фирма в София за производство на мебели от масивно дърво и ми поискаха около 3000 лв. След това минах по магазинчетата на Пиротска и намерих желаещ да го изпълни.


Казах на майстора, че не искам лак и байц, тъй като след това планувах да замажа гардероба с масло с твърда вакса Osmo в бял цвят.
Това може би не беше много добра идея, тъй като майстора ми го достави не добре изшлайфано. Освен това две от вратичките висят малко.
   И за капак на всичко, аз допуснах голяма грешка с оразмеряването на нишата, в която исках да поставим гардероба. Премерих 120см и поръчах гардероба 120см. Това отне още доста време да се изпили излишната част, но най-накрая гардероба е поставен и почти напълнен.
   Намирането на брезентов плат също не беше лесна за мен задача. Намерих няколко десена брезентов плат  в магазин
за платове, който изглеждаше точно като магазините от соц.време, намираше се в началото на ул. Екзарх Йосиф в София, срещу Синагогата. (Наскоро видях, че магазина се е преместил другаде)


Дръжките взех от Prodes


  
Последно променена вСряда, 14 Октомври 2009 11:55

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.