Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Декупажна кутия на Дивиана

Първия участник в представянето вече е налице. Дивиана представя проект - "Декупажирана дървена кутия – злато, ръкопис и рози"

Благодаря на Дивиана и Христина, които решиха да споделят този хубав проект!

Материали:
Кутия /тъмно дърво/
Салфетки /мотиви – рози, цигулки, ноти, орнаменти/
Декупажна хартия /старинен ръкопис и рози/
Декупажно лепило
Четки
Варак /Изключително фини златни листчета с чистота 22 карата, предназначен е за позлатяване/ - 2 бр.


 

Миксион /лепило за варак/ -

 

Акрилен лак

 


Златен пигмент

 

 

Техника
Избраните мотиви от салфетки и декупажната хартия се изрязват. Оформя се композицията и мотивите от салфетките се лепят върху капака на кутията (на тъмна основа в случая тук). Мотивите се наслагват, така че всеки нов да покрива част от вече залепен. След като изсъхне добре се запечатва с акрилен лак, след което с много фина шкурка се изшкурва леко повърхността и отново се нанася един слой лак. Изчаква се до пълно изсъхване и се нанася миксиона, там където ще бъде златото. Когато стане прозрачен и леко да лепне на пръстите, се полагат внимателно листчетата злато.

 

Прочетете по-надолу за цялата статия
Остатъците се отстраняват с мека четка. Лакира се.
Изрязаните мотиви от декупажната хартия, се обгарят по краищата и се намокрят добре /в купа с вода/. Подсушават се и се лепят отгоре /лепило се нанася под и върху мотива/. След изсъхване се нанася слой лак, шкури се леко, пак лак – 2 слоя. Страничните части на кутията се облепят с изрязани, обгорени и намокрени мотиви от декупажната хартия /лепилото се нанася отново под и върху мотива/. След изсъхване се лакира, шкури, отново лакира /2 ръце/. Всеки слой лак трябва да е напълно изсъхнал, преди да се шкури и полага ново покритие.
 

За завършек се нанася златен пигмент.

Готовата кутия:

 

Можете да видите и поръчате още от изработките на Дивиана тук. Стига да са в наличност, могат да Ви бъдат изпратени с куриер в двудневен срок- или да бъдат изработени по поръчка при уговорка с нея (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.).

 


Последно променена вВторник, 20 Септември 2011 18:16

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.