Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Декупаж нещата на Цвети

Цвети е втората участничка в декупаж представянето.

Благодаря на Цвети, че реши да сподели нейните декупажни проекти, както и да сподели тънкостите и процедурата за изработването им.

 

Стара дървена кутия от пирони, от която  направих кутия за бижута- шлайфах дървото със шкурка, докато падне всичко от старият лак, с който беше лакирана,с лед това нанасям два пласта акрилна боя - първият бял, а след това я оцветих леко бананово и нанесох вторият слой /когато отдолу има бяла боя по-лесно се нанася цвят отгоре/. Цели листове салфетки залепвам със лепило /лак/ за декупаж, нанасям два слоя. След като изсъхне хубаво нанасям един слой краен лак, който е универсален и е водоустойчив.

 

С медиум за декупаж, който е за стъкло се залепват изрязаните мотиви от салфектата върху обратната страна на чинията и се доукрасява с контур за стъкло, след като изсъхне, се изпича във фурната, за да може чинията да се използва и съответно да се мие без проблем.

 

и......кутията, която на мен много ми хареса .....

Това са стари дървени кутии - шлайфат се отново със шкурка, докато се появи истинският цвят на дървото. Нанасям един слой с цвят акрилна боя, след това нанасям кракле за напукване - изсушавам го със сешуар, за да изсъхне по-бързо и след това с бързи движения нанасям другият слой боя за да може той да се напука и отдолу да се види първият слой боя. След, като всичко е изсъхнало хубаво, залепвам изрязаните мотиви от салфетката,  чакам отново да изсъхне и слет това нанасям краен лак.

 

 

Това е един гердан от седеф - боядисвам седефа с акрилна боя с гъбичка /защото ако се нанася с четка ще останат черти/, залепвам  мотива, чакам да изсъхне и след това отново с гъбичка и акрилна боя правя златен блясък, след като изсъхне, нанасям универсален лак.

Последно променена вВторник, 20 Септември 2011 18:16
Още в тази категория: « Декупажна кутия на Дивиана

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.