Log in
updated 7:57 PM EEST, Apr 3, 2022

Наръчник за събирачите на вещи, които някой ден бихме използвали за нещо

Ако сте натура близка до тази на Плюшкин (което не винаги е повод за гордост), ако ви сърбят ръцете да направите нещо сами, може би ще прочетете статия до край...

Преди две години си купих книгата REMAKE it HOME - The essential guide to resourceful living.

Доста често я поглеждам, от там съм писала за много направи си сам идеи. Днес реших да прочета последната страница и се учудих как не съм я прочела досега...

За да бъдете истински майстор в преобразяването на някои /неизползваеми/ предмети, ви трябва желание и мисли в тази насока, малко планиране, много вдъхновения (предлагат тази книга, като едно такова) и няколко полезни съвета, които следват:

Има някакво объркване за използването на "Преправи си сам" стила, че вие трябва да се превърнете в "Плюшкин". Събирането на предмети и ненужни неща е доста непрактично, имайки предвид размера на средно статистическите жилища. Трябва да запазваме нещата, в които наистина виждаме потенциал и някаква възможност за използването му, ако не видите такъв, няма смисъл да го складирате. Има някои неща обаче, които със сигурност ще ви свършат работа в много случаи. Те са:

- бурканчета от сладко, интересни бутилки

- кутии

- гуми - вътрешни и външни

- останали парчета плат

- хартиени и опаковъчни материали

- кутии

- найлонови торби

- коркови тапи


Ако почнете да се претрупвате с тях, време е да спрете, и да ги употребите.
Също ще ви е полезно да имате различни инструменти, които има в почти всеки дом, като чук, пирони, болтове, макетни ножчета, различни видове тиксо, метър, лепила и други.
За да се вдъхновите ще ви покажа отново неща на израелска компания, в тази област-  junktion

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.