Log in
updated 3:10 PM EET, Dec 18, 2023

Направи си сам

Направи си сам стойка за сладки :: DIY Cake stand

Проекта "направи си сам стойка за сладки и други неща", бях планирала преди поне 10 години :-) Вдъхновена от множеството комплекти, които се продават за целта в Etsy. Първо исках да използвам стари чинии, но за годините така и не успях да намеря подходящи размери, стил и т.н.

Преди седмица подреждах вкъщи и видях отново комплектите, след това видях в Лидл подобни стойки, не много красиви, и реших, че е време да осъществя моята идея. Попаднах на магазин за втора ръка декорации и порцелан в София. Тъкмо бяха получили този комплект английски сервизи, не се двуомих :) 

Майка ми има подобен сервиз напомня ми на детството ми, стила на тези чинии ми хареса, че има кривина във формата, и отделно всеки размер чиния е с различен замък от Англия - "Old Britain Castles".

В комплекта, който бях закупила имаше специална бургия за пробиване на чиниите. Ние не забелязахме това, и мъжът ми закупи бургия за порцелан, с бавни движения на дрелката и с вода се пробиха подходящите дупки и не се напукаха чиниите. И така с помощта на мъжа ми, този проект вече е реалност, остава да направя кексчета!

 

 

Направи си сам: Стена с подправки :: DIY: Chalkboard wall for spices

В къщата ни извън града, имам доста по-удобна кухня от тази в града. Намирам си различни оправдания да я направя по-различна от каталога на ИКЕА (дори неговото ниво не съм стигнала).

Та така се зароди идеята да направя една от стените в такава за подправки, хареса ми тази бърза за осъществяване идея с боя за черна дъска, етажерки от ИКЕА и маркери за писане на черната дъска.

От доста години "Направи си сам" проектите ми бяха застинали (не искам да обвинявам децата за това, но съвпадат с тяхната поява). Но този бърз проект, беше наистина изненада и за мен. Най-много време ми отне да закупя боята :-) и да измисля как точно да напиша подправките и дали да има някакви рисунки. В началото беше бяла стена с една етажерка, която много бързо стана черна :-) и добавих втора етажерка

 

И надписаната версия ;-) чака около седмица, докато измисля и се престраша да почна да рисувам. За надписите използвах, течна писалка за надписване на дъски, която бях поръчвала преди време от Aliexpres. Това, което забелязах, е че остават разни следи, след като се опитвах да коригирам някои от надписите си. Но все пак е доста по-удобно за писане от тебешир.

 

 

 

Направи си сам: 7 идеи за преправяне на Ikea Frosta :: DIY: 7 ideas for Ikea Frosta makeover

Все по-трудно се впечатлявам от направи си сам проекти, или вече съм ги срещала като идеи, или не са нещо интересно и практично, но тези идеи от холандското списание (vtWonnen) направени само от една табуретка Frosta от ИКЕА ме впечатлиха. Някои са по-трудоемки, изискват умения с рязане/пробиване на дърво, други са по-лесни. 

(0 гласа)

Направи си сам декорации с нишки :: DIY: decorations with strings

Много разнообразни и интересни проекти можете да намерите с използването на нишки, пирони и/или дъска.

Най-много ме впечатли този с картата на света, като място за запазване на спомени:

via {contemporist}

Следващия изглежда доста лесен за направа и ефектен, разпечатвате шаблон с контурите на геогрфска област, любим предмет и т.н. 

via {diyready}

Листа, дървета, животни

via {kitschwerk}

Преди няколко години направих картичка за рожден ден на колега със съзвездия, ето интересен проект с повече съзвездия, който може дори да е образователен за подрастващи. 

via {vintagerevivals}

Или да изпишете любиома дума, име, цитат....

via {dearmckenzie}

 

(0 гласа)

Няколко направи си сам идеи за навън :: Some DIY ideas for outside

Интересна конструкция за сенник за маса, може би не най-практичния сенник, но поне изглежда красиво!

Пясъка за игра в кораб, много ми хареса тази идея за деца, а колко хубаво би било в града да са така оформени и поддържани пясъчниците.

Стария шкаф прекроен в цветарник за кактуси. 

И още един сенник, който май основно изглежда красиво, после би пазил сянка на лежащия.
via {vtwonnen}

 

(0 гласа)

101 Woonideen на Woonbeurs Amsterdam :: 101 Woonideen at Woonbeurs Amsterdam

Много обичам холандските списания 101 Woonideen и vtwonen. В последния брой на 101 Woonideen, показват участието на списанието на изложението Woonbeurs в Амстердам.

Почти всички показани мебели са направи си сам идеи за дома, добавила съм връзка към онлайн обясненията от сайта на vtwonen.

 

how to do the table at {vtwonen}

how to do it at {vtwonen}

 

how to do it: {vtwonen}

 

 

how to do it at {vtwonen}

how to make it {vtwonen}

I really enjoy reading Dutch magazines 101 Woonideen and Vtwonen. Last year they showed several DIY projects at Woonbeurs Amsterdam. All of them are featured in their online site, as well as other cute and original projects. You can see more at: vtwonen.

(2 гласа)

Направи си сам: Маса с мозайка :: DIY: Mosaic table

Днес ще ви покажа, един отдавна завършен проект. Реновиране на стара масичка с мозайка, или с парчета от плочки.

тъй като нямах подходящи парчета поръчах готови начупени плочки в три цвята.

Философия по направата няма кой знае каква. Грундирах с Ц200 повърхността, след това с Ц200 лепих, и накрая фугирах плочките...

Today I am showing a project which was made long time ago. It is a renovation of old table with small tile pieces. Tiles I took from Amazon, and sticked them on the old table.

(2 гласа)

Направи си сам: Декорация от обръч за бродиране :: DIY decoration from embroidery Hoops

За сватбата на приятели, реших да пропусна картичката и вместо това да направя по-нестандартен поздрав от обръч за бродиране в свежи и ярки цветове.

Преди почти две години направих подобен поздрав за други приятели - с ретро лъжички.

Идеята взех от pinterest, където си събрах още доста подобни проекти, които непременно ще пробвам.

Липсата на време и умения от моя страна, наложиха да опростя проекта.

 

Ето още проекти, които мисля да направя някой ден.

via {babble}

via {I love handmade}

via {flickr}

via {flickr}

via {babble}

For the wedding of friends, I decided to miss the traditional making of card, and instead make this greeting for the couple - embroidered hoop with bright colours.
Before almost two years I made similar for other friends with vintage spoons.

The idea I took from pinterest, where I've gathered dozen of similar project, which I will definitely do some day. 
The lack of  embroidery skills and time from my side, simplified the project:

(0 гласа)

Направи си сам: Ушиване на декоративни къщи :: DIY: Sew decorative houses

Шевна машина си взех преди няколко години, за да се науча да си подгъвам панталони и изминавам прави тегели ако ми се наложи за нещо. От тогава, не съм напреднала много - имам няколко ушити калъфки, един летен панталон за дома и дребни неща.

Преди повече от две години си взех този плат от ИКЕА:

С идеята да направя декоративни къщички. Едната даже я бях обещала за подарък на приятелка. Ех, отне ми време докато изпълня този иначе много лесен проект, ето резултата:

За самото ушиване и изработване, нищо сложно, освен напасване на моделите на къщичките една към друга, тъй като някои от тях не са симетрични.

Реших да видя подобни идеи в мрежата, и намерих още интересни начини за използване на този плат в домашния интериор:

 

via {ebay}

via {quiltengineer}

via {how about orange}

(3 гласа)

DIY: Най-добрите проекти от ИКЕА мебели :: DIY: Best IKEA hacks

Интересна идея за етажерка от ИКЕА продукти: 
Ekby Tryggve и Ekby Töre
скобите са оцветени в ярки цветове, се е получила една  добра етажерка.

Interesting idea from IKEA products: Ekby Tryggve and Ekby Töre
The brackets are painted in bright colours and it turned out into a trendy shelf.

via {stillsucht}

Висящи растения, старите колани в комбинация с ИКЕА ASKER съдовете  се превръщат в интересни контейнери за цветя, а може би и за още нещо.
Hanging plants, old belts with combination of IKEA ASKER containers can be used for different purposes - plants, pencils etc.
via {ikeahackers}

Само трябва да облепите масата KLUBBO с фолио, ще получите тази мраморна маса.
IKEA  table KLUBBO with marble contact paper 
via {poppytalk}

Три маси IKEA ULSBERG - се преобразуват в мебел от 50-те, трябва да отрежите краката на някои от масите и да ги боядисате в подходящи за вас цветове.

Three tables IKEA ULSBERG are made to a 50 style furniture, you just need  to cut the legs for some of the tables and to paint them.
via {ikeahackers}

Този проект е преобразуване на дъски с кожени елементи, Така като ги гледам ми изглеждат добре, но си мисля, че може би не е  най-практичния проект, особено ако тези дъски се мият често с вода.
via {LimmetHemma}

И накрая нещо за децата :-)

And something for the kids.
via {ikeahackers}

More ideas you can check at poppytalk.

(3 гласа)