Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Обзавеждане у дома

Обзавеждане у дома

Обзавеждане у дома (32)

Тази категория ще има амбициозната цел да помага на Българския клиент в избора му на подходящото обзавеждане.

Като начало ще започна с мои лични наблюдения и препоръки, а за  в бъдеще бих се радвала ако вие моите читатели споделите и вашия опит.

 

Как едно бунгало може да стане лятна къща :: How a bungalow can become a summer house

Повечето от вас сигурно са попадали на сайта на IKEA Family. Там има много интересни и истински домове с преобладаващи икеа мебели и аксесоари, повечето от домовете са изпълнени с въображение и интересни идеи.
С вас ще споделя една приятна идея за използването на строителен контейнер за лятна къща. Тя се намира в горите около Франкфурт. Голяма е 5 на 2 метра, и собствениците споделят, че е достатъчна за семейство с три деца на 18, 15, 5. Разбира се, тя не може да събере 5-мата души за преспиване, затова имат разположена в съседство каравана, в която преспива част от семейството.


Изглежда обикновенно, но собствениците твърдят, че в това е чара. Твърдят, че каравана не може да покрие нуждите за един дом, затова използват този "фургон". Нямат гардероб и място за лични вещи, като по този начин използват само наистина полезните предмети.
А ако искате лично пространство, просто отивате на разходка.

Most of you have already seen the site IKEA Family. There you can find a lot interesting real homes, furnished mainly with IKEA furniture and accessories. Most of the homes are full of imagination and clever ideas.
I will share with you an example for using an old construction container for a summer house. It is located in the forest outside of Frankfurt. It’s 5 x 2 metres, but that’s enough for the family –  kids – Jan (18), Anna (15) and Inga (5). Of course it cannot gather all of them for sleeping, but for that aim they are using the next located campervan.
It looks basic, but the owners assert that's the beauty of it. There is no place to put stuff, their answer is - " When you can only bring what you need, you start to realise just what is actually important in life." If they need a private space they just go for a walk.

Source/Photo: IKEA Family

92кв.м уютен апартамент

 

Този апартамент ми допадна с много неща - с белия цвят, със смесването на цветове и аксесоари(модерни до червен кили с арабско звучене), както и интересна трансформация на стените, оставени груби на места.
Отделно се оказа, че  е 92 квадратни метра. Вижте сами...

amazing apartment

image31 Engaging Interior Design in a Delightful 92 sqm Apartment

image413111 Engaging Interior Design in a Delightful 92 sqm Apartment

Преминете по-надолу за още снимки, има страхотна тераса с подобаваща гледка, хубава спалня и перално помещение.
Източник: freshhome

 

 

Софийски тераси

Не мога да не мина покрай някой блок и да не се загледам нагоре, особено ако има тераса с цветя. Позволих си да заснема някои тераси, които виждам всеки ден, някои на мои приятели. Виждала съм и други идейни тераси и балкони из града, но не съм била въоръжена с фотоапара,т за да ги заснема. Най-често виждам петунии, мушката, сакъзчета, някои имат маслинови дървета, вече има и домати :-) Зная за поне две такива в София.
Вие какви неща сте виждали да растат по терасите ?

На гости на Лили

Лили е моя приятелка, отдавна се каним и двете да заснемем, направената с много желание и старание дневна стая от техния дом :-)
Лили, благодаря, че реши да споделиш твоя дом!

Image
Image
Кухнята е изработена от лакиран МДФ в екрю и не лакиран МДФ в цвят венге
Image
Масата е винаги добре украсена и подредна. Лили много обича да декорира с плодове и зеленчуци.
Image
Image
Холната масичка е с няколко възможности за ползване, високата част няма подпора от едната страна, а се захлюпва върху ниската. Така двете части могат да се използват, и като ниска секция, и като една или две масички.
 
Това всъщност е онова жилище, за което Лили написа стихотворение , което се прочу из интернет пространството преди  няколко години.

Терасата - втора дневна

Не зная за вас, но за мен от момента, в който се затопли и става за стоене на терасата, прекарвам повече време там отколкото у дома. Дори пренебрегвам реда в къщата за сметка на терасата.
За мен тя наистина е втора дневна. За съжаление не е много изолирана и доста хора минават покрай нея, освен това сме на първи етаж, но това не ме спира. На нея градинарствам, майсторя и ако остане време почивам със списание.

Последния уикенд имах време да засадя някои нови растения и подправки, да изхвърля изсъхналите от зимата, и да пресадя нуждаещите се от повече място растения.


Ако имате тераса или балкон, за какво го използвате :) Озеленявате ли го?
 

Една уютна квартира в Атина

Радост беше така добра, да ми изпрати снимки на квартирата на Десислава в Атина. Благодаря на Радост и Десислава!

Радост спомена, че когато са се нанесли в тази квартира всичко е било празно и мрачно. С много усет и умения, домакинята е превърнала празните стаи в приятно място. Много от нещата са направени от нея, някои лампите в хола, клонки за ваза, огледалото накрая и т.н.

Image

Image

Image

 Преминете по надолу за още снимки.

 

Участие в flickr Interior Styling Group

За тези от вас, които следят блоговете за интериорен дизайн и обзавеждане, тази група във фликр може би е известна вече. За останалите малко пояснение.

Interiror Styling Group  е направена от собственичката на decor8 и hausmaus - Holly Becker. Всеки месец се задава тема-предизвикателство, и всеки който иска да  участва, снима и може да изпрати снимка. Януарската тема е по-скоро композиционна, отколкото даваща реална представа за някой кът или стая, но въпреки това ми харесва ефекта от подредбата на различен брой предмети.
В групата от 1089 човека, можете да видите много хубави вдъхновения и композиции на цветове и предмети. (В случая нечетен брой). Няколко примера: 
От няколко седмици се каня да заснема нещо за това предизвикателство, тази неделя, най-после ми остана време. Светлината не беше перфектна, но нямах време, месеца почти отмина. Още нямам добавени снимки в групата (чакат одобрение).И накрая нещо в друга цветова гамаПовече снимки

 

Така мина годината за Идеен Дом

Не обичам да правя равносметки и сметки за  миналото или бъдещето. 
За сметка на това обичам статистиките, те дават една представа къде се намираме, какво (не)харесваме.


Ето така премина годината в снимки на статии, публикувани в ideendom.com.

 
 
 
 

Image

 Image
 
 

Image

 
 


 
 
 

Image

Преминете по надолу, ако искате да се потопите в още статистики ...


Абонамент чрез RSS