Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022
Администратор

Администратор

24 дни до Коледа

Празничния календар е едно добро начало на последния месец за годината.

Честит 1-ви Декември. Един специален ден, за специален човек!


Източник: на Love Nordic

Въпрос по ползваемостта на сайта

Здравейте, вече няколко пъти получавам въпроси защо е променен дизайна на сайта, и получавам информация, че или сайта не се вижда добре или не се вижда възможността за коментари.
Бих искала да помоля, тези от вас, които нямат проблеми с ползваемостта да ми оставят коментар, и евентуално какво им харесва/не харесва в новия вид на сайта. Онези, които не виждат полетата за коментари,
бих била щастлива ако си отделят време да ми пишат на info at ideendom.com или от формичката на сайта за контакти.

Благодаря ви, че ме навестявате.

Странните мебели

В днешно време става все по-трудно да си оригинален, затова хората правят мебели и предмети от неща, които принципно не типични. Такъв дизайнер е Johnny Swing

известен с направата на мебели от американски монети.

също столове от стъклени бурканчета, направени от 96 буркана от детски храни и множество конструкции:


Източник: designboom

Къде можете да намерите интересни коледни декорации?

В петък си говорихме с една приятелка, от къде може да си вземе коледна декорация - но не топки, елха и гирлянди а нещо друго, по-нестандартно.
Първото, което се сетих беше ИКЕА, но тя все още е далеч от София. Аз успях преди месец да си купя няколко неща от новата декорация за тази година, която е в тъмно синьо, червено и бяло. (очаквайте снимки).

Но да дойдем на реалността и да видим какво се предлага в някои магазини в София.Минах през няколко магазина, в които мислех, че би имало нещо по-различно. Описвам ги в реда ми на посещение...

1. Jysk датската верига , която има магазини в София, Велико Търново и Пловдив. Там можете да намерите хубави свещи, фигури, свеюници имитиращи къщички, и стандартните, копиращи модела на ИКЕА.


2. Carrefour -  като голяма верига имаше предимно стандартни декорации, но имаше и интересни филцови и дървени декорации. Има магазини в София и Бургасмного симпатични детски дървени играчки за елхата и не само.

 

3. Butlers - един от любимите ми магазини в София. Намира се в The Mall (на Цариграско шосе)1. Хубави пандели с коледни мотиви. 2. Елхички от мъниста 3. Коледен календар от метал. 4. Тиксо с надписи Marry Christmas
В Butlers можете да закупите сгъваеми лампи-звезди от този тип

в различни цветове.


4. Слънчоглед -  има магазини в София и Варна.Ако пък ви сърбят ръцете и имате излишно време, може да се опитате сами да направите някаква декорация. В следващите седмици ще ви споделям идеи за декорация за вдъхновение.
Например тази алтернативна елха на витрината на магазин Benetton много ми допадна:

Приятна седмица!

 

String furniture спомен за металните етажерки

Има много причини металните етажерки String да станат популярни. За последните 50 години, те са останали все така леки на тежест, изчистени на дизайн и стабилни.
Дават гъвкавост относно това как да се използват например на какво разстояние да са полиците, а ако имате нужда от още място, купувате още една.
Те бързо са станали известни още през 1949. фирмата е шведска Безплатен шаблон за Toile тапет

Toile е име на плат, което навлиза в Английския език през 16в. и означава ленен платно или канава (платнище)
Тoile de Jouy е дългото име, всъщност е декоративен десен, състоящ се от бял фон, с повтарящи се елементи на пасторална тематика, като например - някое семейство прави пикник, или аранжировка на цветя. Цвета на картинките най-често е черен, червен, син, срещат се кафеви и зелени, но по-рядко. Тези мотиви най-често се срещат използвани в платове - за пердета или тапицерии, и напоследък тапети.
Стигнах до темата на тази статия, ако ви харесват такива мотиви, и имате достъп до принтер можете да използвате тази картинка, ето как.
За 250-я рожден ден на Toile du Jouy, Visi от thewren предлагат два от техните ръчно рисувани Тойле дизайни за безплатно сваля от интернет. След като имате шаблона, вие трябва да повторите мотива, докато ви харесва.
Свалете ‘Darling Toile’ безплатно от VISI.co.za като цъкнете  тук.
Източник: poppytalk.blogspot.ca

92кв.м уютен апартамент

 

Този апартамент ми допадна с много неща - с белия цвят, със смесването на цветове и аксесоари(модерни до червен кили с арабско звучене), както и интересна трансформация на стените, оставени груби на места.
Отделно се оказа, че  е 92 квадратни метра. Вижте сами...

amazing apartment

image31 Engaging Interior Design in a Delightful 92 sqm Apartment

image413111 Engaging Interior Design in a Delightful 92 sqm Apartment

Преминете по-надолу за още снимки, има страхотна тераса с подобаваща гледка, хубава спалня и перално помещение.
Източник: freshhome

 

 

Абонамент чрез RSS