Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022
Администратор

Администратор

100%

Много дизайн изложения започват с името 100% - Лондон, Норвегия, Ротердам... ето няколко неща, които ми допаднаха от тези изложения


4 измерен часовник - 22designstudio, 100% design London

 


Ежедневен часовник, баба и дете обикалят от BGM project

 

 


365 Плетящия часовник, дава видим резултат на изминаващото време, на всеки час се добавя по една бримка, и за един ден се изплита един ред. Евентуално за 1 година се изплитат 365 реда, които образуват 2м дълъг шал.
Представен на 100% Норвегия, и е дело на Siren Wilhelmsen

bakzit -  едно столче, похдодящо за къмпинг или пикник, събира и бирата и може да поседнете на него. Дело на Fermetti и Johan Willekens.  Представено на interiour 2010  в категорията млади дизайнери.

MINT

MINT е мебелна компания от Латвия, която се отличава с изчистена, проста и модерна визия. Те са лесни за комбиниране, както и модулиране.

 

Mint kitchen

'Air' chair by Mint

 

Wooden basket by Mint

Mint bathroom

Floormat by Mint

Източники и снимки: dailytonic

Нов вид сапунерка

Казват, че течния сапун не е толквоа полезен, колкото сухия. Тази сапунерка настъргва по малко от сухия сапун, и така хората, които не им се занимава да търкат сапуна около ръцете могат да получат дозата сапун с малко усилие.


Производител

Cocoon - кошница за плодове/зеленчуци и подправки

Днес бих искала да споделя с вас тази поставка Cocoon на шведския дизайнер Måns Salomonsen за плодове и зеленчуци, както и за отглеждането на подправки в горната част. Направена  е от глина и абсорбира водата от плодовете и зеленчуците, когато водата се изпари, тя охлажда отвора за плодовете.

.

UNIKEA - unique ikea - Уникалните ИКЕА

Дизайнера  Kenyon Yeh създава UNIKEA (уникална IKEA) колекция.

Той казва: " Този проект търси да изрази личната идентичност в еднообразието около нас. Той събира части от стандартни ИКЕА продукти, без да следва инструкциите. Вместо това, той сглобява мебелите в предметим които служат на неговите нужди, като разбира се им добавя по някой детайл, по пътя.

.Източник и снимки: contemporist

 

Още Холандски дизайн - моливи

Обичам шарени неща, обичам и моливи, имам колекция от аксесоари с моливи - закачалки, етажерки и т.н.. В Ейндховен беше представена купа от моливи. Затова и я отделих от цялостното представяне.


За тези, които не искат шарении има и едноцветен вариант:

Дизйнера Michiel Cornellisen има и други интересни неща.

Полезните керемиди

Дизайнера Klaas Kuiken е решил да направи предмет, за заобикалящата ни среда и още по специално за тези, които могат да летят. Вижте тези оригинални керемиди:


Снимка: идеен дом

Снимка: Klaas Kuikken

Автора е по-скоро изобретател, отколкото дизайнер. Експериментира умело с материали и форми.
Вижте по-надолу друг негов продукт, от масови бутилки.

{jcomments on}

Седмицата на дизайна в Холандия

Седмицата на дизайна в Холандия (DDW) е най- голямото дизайн събитие в Холандия, което се провежда в края на месец Октомври. Имах късмета да посетя Ейндховен през тази седмица, както и да присъствам на архитектурна обиколка на града на светлините.

През тази седмица се показват над 1500 дизайнери занимаващи се с индустриален, графичен, текстилен, екологичен дизайн, както и с нови течения и насоки. DDW (Dutch Design Week). Седмицата е изпълнена с лекциим, изложби, модни шоута, представления и други. Аз успях да посетя някои от изложбите за краткото време, с което разполагах. Вижте моя фоторепортаж.
От приказните мебели на ontwerpduoпрез вазичките от конци на cotogodesign


Плетените вази на Ilona Huvenaars

Мебели за четене: Coolen/AttrackZ

и издигащата се лампа на crealev. Наистина работи, дори след побутване отгоре!


Преминете по-надолу за още снимки

Модулна етажерка от кутии


Тази година на седмицата на дизайна във Валенсия е бил представен този продукт - "тухлена-кутия", модулна библиотека, състояща се от удобни кутии, които се местят спрямо нуждите, ъглите и размерите на пространството. Дизайнерите са Antxon Salvador и Roger Zanni.

Save


Източник: Designboom

Абонамент чрез RSS