Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022
Администратор

Администратор

Скрапбукинг: първи опити с квилинг техниката

Отдавна си бях закупила шарените листчета с инструмент за нагъването им, но все не се престрашавах да направя нещо, ето че реших, по идея от bloessem kids, аз направих буква вместо цифра!


Остава и човека, за който я правих да я хареса!


Квилинга е техника, с която се навиват стегнато или не тънко нарязани хартиени листчета, след това тези завъртулки се оформят според вкуса им. Аз следвах основните форми за начинаещи, капчица, триъгълник, кръгче и т.н. Има много повече възможности, например букви животни и т.н. Комплект за квилинг техника може да си купите например от магазинчето на Хобисимо.

Различните подаръци

Вече все по-трудно харесваме подаръци за близки и приятели. Френското списание Marie Claire Maison, предлага няколко идеи за хора, които обичат да правят нещо, ако вие имате такива приятели, и също сте такъв човек може да композирате подобна кутия, тъй като, тук не се продават такива

За вашата приятелка която обича да плете. Дантелки и прежди има във всеки магазин за прежди и шивашки принадлежности.

За шивашки-настроените дами...

И за гурме любителите.
Желая ви леко и приятно избиране на подаръците!

Фотографиите на Мария Гросман

Попаднах на фотографиите на Мария Гросман, освен оригинално направения сайт, без скрол на прозореца, а с издърпване на мишката, тя прави невероятно добре композирани снимки, с оригинални идеи, цветове и качество.
Мария Гросман е стилист, фотограф и фотопродуцент за редица немски издания. Тя работи основно в Хамбург, Берлин и Париж.


тези две снимки са от най-новата и работа 'Синята стая''


Има серия за отрязани цветя


за стари вещи и изгледи

 


а серията за опаковане и храна е невероятна..


Не мога да покажа всички, просто разгледайте сайта! А аз продължавам да се наслаждавам на снимките и композициите и.

Направи си сам: лесна закачалка за коридора

Ако ви харесва индустриалния изглед на интериора, или искате някоя стая или помещение, ако сте човек, който слуша по твърда музика, със сигурност ще ви допадне тази закачалка, идея на холандския дизайнер Frans Uyterlinde, работещ към списанието vtwonen
Той твърди, че материалите, необходими за направата са около 20 евро.

 

Коледна декорация II

 

Норвежкия блог за интериор NIB, публикуват всеки ден от отброяваните 24 дни до коледа, с коледно декорирани снимки на различни блогове за дизайн.

Направи си сам коледна декорация I

Няколко коледни идеи за декорация на вашия дом, офис, прозорец и т.н.


1. Тези птиченца са от миналогодишната коледна декорация на ИКЕА, но лесно могат да бъдат направени от всеки, обяснения можете да намерите на allaboutyou
2. Декорации от нотни тетрадки или стара книга с ноти, източник и обяснения craftynest
3. Сърца от шарена хартия, източник и обяснения ressedixon


и няколко венеца 
1. венец с топки за коледна елха - eddieross
2. венец от немски звезди, източник и снимки dollarstorecraft
3. венец от панделки - homebysunset

 

Карл Ларсон - предшественика на ИКЕА

"Като правило, всяка една стая беше дом на три семейства" - това са думи на шведския художник и илюстратор Карл Ларсон. Той заедно със жена си поставя една тенденция за шведския дом, която достига дори в наши дни, особено за жителите на Швеция. В някои сайтове се споменава, че ИКЕА са взели техния стил от неговите рисунки - деца със сламен цвят на косите, тичащи върху раирани килими, постлани върху необработени чамови подове.
Той рисува с приятни тонове, неговата къща и семейство от 8 деца ;-) той и неговата съпруга са обзавели тяхната къща с много уют.

 


 

 Коледна вечер,  1904
Снимки: hubpages.com mdashing

 

  • Публикувана в Хумор
  • 0

Лотус проект на холандското студио roosegaarde


lotus 7.0  е последния интерактивен проект на холандското студио roosegaarde, то се състои от отразяваща стена. Която отразява не само светлината, а се движи спрямо човешкото тяло около нея. Стената е от фолио, светлини и специални електроники. Описват проекта, като живата стена, поради факта, че фолиото се отваря и затваря спрямо движението на тялото, същевременно светлината се променя от светло-зелена в оранжева.
Наистина е впечатляваща по начина, по който се движи, и фолиото се разтваря, като цвете от лотус. Тази инсталация беше представена за първи път на седмицата на дизайна в Холандия - Айндховен.


Снимки: Идеен Дом

Абонамент чрез RSS