Log in
updated 3:10 PM EET, Dec 18, 2023

Как се отразяват новите мерки и начин на живот на интериорния дизайн

Откакто започна изолацията през март миналата година, и се увеличи стоенето ни по домовете, се усещам как постоянно искам да променя нещо, да подобря, да направя по-приятен дома ни. Ех, почти нищо не съм успяла да изпълня от желанията си, но мечтата за нещо по-добре ме държи :-)

Интериора и домашния уют станаха по-важни за доста от нас, които иначе избягвахме от домовете си. Поне нашето семейство, беше основно в делнични дни вечер у дома, и не всяка делнична вечер. 

Попаднах на интересна статия по този повод, как се е отразило на интериорния дизайн и част от изводите на авторката съвпадат с моето усещане, ето някои от тях:

Започнахме да искаме нашите пространства да се многофункционални

За работа от дома, преподаване от дома, учене от дома, се изостри нужда от работни пространства. По време на дистанционното обучение съм чувала от приятели, че им се налага да ползват и най-малките помещения, като тоалетна или баня ;)

 

via {sklada.bg}

Правим дизайна повече за себе си и нашите семейства 

via {sklada.bg}

 

 Правим по-обмислени покупки

Купуването на мебели онлайн допринася куп предизвикателства и неизвестности. Особено с големите неща за дома, като дивани, маси, спални. 

 Правим повече усилия в посока да използваме наличните неща

Това забелязвам при мен от няколко години назад - не толкова в посока reduce, reuse , recycle. Просто в един момент домът ни се напълни толкова, че нямаше място за поредната вазичка, картина или друга красота.

Чувстваме се по-уверени да направим нещо сами 

Имам личен пример в тази посока, по време на дългия престой в домовете ни, наши приятели купиха за децата си т.нар. триъгълник на пиклер, който не беше толкова скъп за да си го позволим, но съпругът ми реши, че ако го направи сам, ще бъде по-голямо и с повече различни възможности за конфигурации. И така след няколко седмици рязане, полиране, лакиране, нашите деца се сдобиха с такъв триъгълник, както и с допълнение към площадката им на двора на вилата.

за съжаление, не е най-добрата снимка.

 

Имаме повече изисквания към външните ни пространства

 

Все повече срещам снимки на българи с уютни тераси, балкони, градини. Трябва някой ден да направя колекция от най-впечатляващите.

А дворовете са изпълнение с цветя от ранна пролет до късна есен. Чакам с нетърпение резултата от моите 150 луковици засадени на извънградската ни къща.

На същото място през лятото имаше краставици, домати, подправки и рози.

 

Купуваме от малки бизнеси и търсим нови такива през цялото време

 

Може би сте попадали на много такива групи - някои в подкрепа на родители с деца с проблеми(Купи подарък от майка на дете с увреждане), други на професионални художници и творци, които в тези дни не могат да продават както преди в галериите - Купи изкуство, подкрепи художник.

 

Освен да пожелая на всички: Здраве. Свобода. Спокойствие. Солидарност. Щедрост. Благодарност. Гостоприемство. Наслада. Мяра. Отговорност. Възможност да създаваме и опознаваме. Усещане, че не сме сами. 

Хубава година! 

 

Последно променена вПонеделник, 25 Януари 2021 14:11
Още в тази категория: « Просто така :: Just like that

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.