Log in
updated 9:17 AM EEST, Mar 29, 2021

Хартиени Мебели

Здравейте,
не бях писала дълго време, но ето, че е крайно време да напиша нещо, което съм прочела и ме е впечатлило. Мебели от картон....

 

От много години обичам да си правя неща за дома сама, не винаги успешни и добре изглеждащи. Едно от нещата, които си бях направила от хартия(картон) бяха малка масичка върху, която да си сложа уредбата, и няколко кутии. Нищо сложно.

На скоро ми попадна цял сайт за много идейни и по сложно изпълними според мен мебели от картон  foldschool  или преведено буквално "училище за сгъване". Философията им е да  възвърнат  дизайна към една от първоначалните си мисии: да осигурят продукт на достижима цена, чрез интелигентен процес на изработка.

До колко аз или вие ще успеем да се справим добре, не мога да обещая. Но обещавам, аз да се опитам, да направя нещо.

Мебелите и изпълнението, които са описани в сайт-а на foldschool  са по дизайн на швейцарския архитект Nicola Enrico Stauebli. Той работи, като независим архитект и дизайнер.

Необходимите инструменти са  принтер(черно/бял, ножица, линийка, спрей, игла, лепило, хартиено тиксо и някакъв уред за сгъване?!? (не ми  известен такъв засегаUndecided) )

Първо се започва с малък макет, с два листа 40х40 см, времето за изработка според автора е 0.75 часа.  След това се продължава с по сложни и времеемки столчета и табуретки.
Надявам се да е било интересно, и скоро да мога да се похваля поне с макета :)

Fold Furniture

 

 

 

 

 

Последно променена вВторник, 20 Ноември 2007 09:53

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.