Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Кафенетата на Истанбул

 Няма да пиша историята на Истанбул, и да обяснявам колко шарен град е той.
Ще напиша за няколко заведения тип - кафе, bar&dinner, малки ресторантчета.Интересното на тази снимка, са цветовете на дъното на кораба:-)

Верига  от заведения  започнала през 2002 година, която превръща стар апартамент в Нишанташъ в кафене. За кратко време са добавили в менюто салати и пици. Днес веригата управлява 10 различни заведения разпoложени в Истанбул. Аз видях само едно от тях - това в Ortaköy. Вътрешния дизайн на веригата е от известния турски дизайн екип - Autoban, избрани за най-добри млади дизайнери от Wallpaper* през 2004. Те са се постарали да запазят оригиналните неща в историческите сгради, в които обикновенно се помещават заведенията. И намират баланс, добавяйки модерни елементи в интериорите. Старото-среща-новото продължава в декора от осветителните тела до столовете.
Един от сервитьорите беше така добър да ми позволи да снимам в заведението. Понеже усетил , че ще направя реклама на заведението.

IMG_3790 by you.
Прескочете по-надолу за цялата статия.


IMG_3791 by you.

 


Интериор в стил 60-те и 70-те, отново Autoban са дизайнерите.

 

  • kitchenette - собственост на истанбулската верига Istanbul Doors. Намира се в търговския центъра Canyon. Вкусно и с добро обслужване.

    Kitchenette İstanbul Restoran |

   

   

Последно променена вЧетвъртък, 18 Юни 2009 23:40

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.