Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Нарисувай несъвършенствата

Не се стряскайте, заглавието не е подвеждащо и макар и да не сте художници по професия, достатъчно е да сте артисти по душа.

 Image

 

Въпреки газовата криза, все повече хора започват да използват този начин за отопление. Много често се налага в апартамента да се сложи индивидуален газов котел, който освен че заема не малко място и не е особено тих, често открива доста тръби по средата на хола или кухнята, а това не е най-приятната гледка на света. За щастие има много начини да се скрият тези тръби – с вратичка, със специално направен шкаф, перденце и т.н.

 Image

Аз също си имам една такава „ниша” по средата на хола, която стряска много от гостите ми. Трябваше да измисля естетически начин да скрия тръбите, който същевременно да е доста евтин, лесен и бърз за изпълнение. Много мислих и една вечер ме осени интересна идея.

Купих парче фазер (плоскост от пресован картон, използва се при производство на мебели, изработват се части на гардероби и секции, които са залепени за стената и не се виждат) от магазин за художници. Идеята ми беше да го нарисувам и от него да си направя вратичка, която да закача с два винта (на стената си има приготвени дупки за това). Принципно преди да се рисува върху фазер (също като при боядисване на стени), той трябва да се грундира. Вместо да купувам отделно грунд, отделно фазер, взех директно грундиран фазер, цената на цялата плоскост (60x80) беше около 5 лв. Взех размерите на отвора с тръбите, разчертах фазера и го изрязах с ножовка (е, тук ми помогнаха малко, иначе фазерът не е дебел и не се реже трудно).

Боядисах го с латекса, който ми беше останал от същата стена. Така вратичката лесно се слива със стената, и тези които обичат по-семплите изпълнения могат да спрат дотук.

 Image

Аз исках нещо по-оригинално. Напоследък съм на вълна слонове, за това се заех да нарисувам слон, и обкръжаващи го елементи. Не съм голям художник, но си имам своите хитрини. Намерих в Интернет рисунка на слон, която ми допада, изпринтирах я, прекопирах я на паус, изрязах слона по контурите и направих шаблон – един с външната линия  и един с вътрешните контури на слона.

Използвах четка с естествен косъм и акрилни бои за дърво и очертах контурите на слона. Останалото е въпрос на вкус, съчетание на цветове и много желание и ентусиазъм.

 Image


А ето го и финалното изпълнение:

Image 

 
Последно променена вСряда, 14 Април 2010 00:04

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.