Log in
updated 12:05 PM EEST, Oct 19, 2021

Никое място не е като вкъщи, особено на Коледа

Хората казват, че където е семейството ти, там е домът ти. Въпреки това идва момент,в който порастваме, отделяме се от семейството си и започваме самостоятелен живот. В забързаното ежедневие някак не си даваме сметка за това, че вече не сме си „вкъщи” и че трябва да превърнем едно чуждо за нас място в наш истински дом. Това е особено осезаемо, когато наближат Коледните празници, навсякъде около нас заблещуква украса, магазините преливат от шарени играчки, свещи, пеещи фигурки, а ние се прибираме изморени от работа и единственото нещо което усещаме е липсата на домашния уют, на топлите сладки, приготвени от мама, на веселия глъч в къщата, на семейното огнище. Да, вероятно самата Коледа ще прекараме със семействата си, но това са само два дена. Какво правим през останалото време, особено месец преди тези дългоочаквани дни да дойдат?

Image 

Въпреки всичко, точно по Коледа, има един начин да пресъздадем сами семейния уют, да се заредим с празнично настроение, дори да го превърнем в щур купон – украсяването на Коледното дръвче. То е символ на Коледния дух и на семейното огнище, където и да се намираме. Всеки си има предпочитания за това дали да е истинско или изкуствено, колко дълги да са игличките, колко да е голямо. Аз харесвам изкуствени дръвчета, които приличат на истински, или поне са много добра имитация. Тази година ми се наложи да си купувам ново дръвче за новата къща. В съзнанието си имах ясен образ на това какво трябва да е и как да изглежда. Магазините все още не бяха обсипани с коледна украса, елхичките все още не бяха залели пазара.

Уви, не исках да отида и да взема първото срещнато на улицата китайско произведение. Моето дръвче трябваше да е специално. Тъкмо тогава (случайни неща няма) ми попадна статия за единствената българска фирма, която произвежда изкуствени дръвчета. Много се ентусиазирах, намерих сайта им, разгледах елхите, които предлагат. Бях много приятно изненадана от доброто качество и разнообразните модели и размери. Проучих кои магазини зареждат и много скоро стоях пред моето Коледно дръвче.

Предварително бях събрала любимите си Коледни играчки от дома на родителите ми и ето, че дойде моментът на украсяване. Доста вълнуващо преживяване особено, ако участват и любимите хора. В случай, че нямате играчки, има страхотен начин да си набавите – купувате си елхичка и правите Коледно парти вкъщи. Условието е всеки да донесе по една Коледна играчка.

Ето какво се получи с моето дръвче, украсено с много любов:

Image

Ритуалът включва още чаша червено вино, няколко свещи, приятна музика и любим човек. Аз добавих и филмче на камина, пуснато на лаптопа ми.

Сега остават само подаръците, вкусните ястия и, разбира се, празненствата.
Последно променена вВторник, 13 Април 2010 23:55
Още в тази категория: « Коледна декорация II Car moebel »

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.