Log in
updated 7:57 PM EEST, Apr 3, 2022

Новото поколение хостели

Всички сме били поне веднъж на хостел или както му казваха в България  в миналото - туристическа спалня ( младежка туристическа спалня).  Място, на което е по-вероятно да се запознаем с много хора, отколкото да се наспим. И все пак ще ни приютят.
Нямам голям опит с хостелите из Eвропа - само няколко, предимно с обща баня. Някои са били на цената на хотел, някои по-изгодни.  Последните години се появиха интересни хостели - с добър дизайн, и на достъпна цена, наричат ги дизайнерски дори. Няколко от тях ми допаднаха много, ако имате път към някоя от страните вземете ги в предвид :-)

1. Лисабонските хостели - Lisbon lounge и Living Lounge Hostel собственост на 4 ориентирани към дизайна приятели - художник, архитект и двама фотографи. Съчетали местните стилове с дизайн, те наистина заслужаващи посещението си.

 

2. Хостел на летището на Амстердам - citizenmamsterdam - буквално пред самолетите, ако имате връзка на летището и самолетите ни биха ви пречили, изглежда доста модернистичен.

3. Хостела в Германия -  bergeNils Holger Moormann е не само дизайнер на мебели, но и собственик на хостел. В Aschau, Бавария, той е превърнал сграда запазена от закона от 17в., предишна пекарна, руски ресторант и последно почивен дом за ученици, във хостел в стил Moorman.
"berge" е името на проекта, който включва 13 апартамента със собствен дизайн.  В сайта на хостела пише, че там няма рецепция, вие трябва да си намерите пътя; няма безжичен интернет; няма спа зона, а старомодни бани.
Името идва от игра на думи  немската дума за хостел - 'Herberge', и обяснява точно какво има предвид дизайнера: Място, което е функционално, като хостел, няма нищо общо с лукса, а с това  да се срещнеш с интересни хора.

4. И последно един хостел в Загреб - buzzbackpackers
Последно променена вСряда, 05 Януари 2011 13:26

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.