Log in
updated 11:00 AM EEST, Jul 18, 2022

Предварително посещение на Икеа в София

В почти всеки  български сайт, вестник, социална мрежа и т.н. се коментира отварянето на магазина Икеа в София на 20.09, както и цените на стоките, обявени в българския каталог. Имах късмета в събота да посетя пробния работен ден в Икеа, който беше организиран за посещение само с покани. Ето и моите впечатления. Магазина е голям, и не отстъпва по нищо на останалите магазини на веригата, които съм посещавала.  Персонала имаше нужда от още обучение, но беше особено учтив (чак непривично за мен), както и момчета, които могат да натоварят вашата покупка, съответно разтоварят в колата. Относно цените съм подготвила малко сравнение със случайни извадки от каталозите на Румънската, Френската, Немската и Българската. (вижте по-долу).

 

Недостатък ми се видя, единствения ескалатор от партерното ниво на входа, който в случай на много и спиращи хора в края на ескалатора може да предизвика сблъскване. (На мен ми се случи)

Ресторанта е голям с приятна гледка към Витоша и София.

 


имаше и пробна евакуация, стълбите ни издържаха!

 

Няма да изпадам в подробности относно ценообразуването. Вижда се, че в Румъния има доста по-евтини артикули, но има и някои по-скъпи, в Германия пък цените са цялостно по-вискои, за сметка на Франция.
Както е написано в официалното изказване на представителите на  ИКЕА цените се образуват по различни фактори, за повече информация можете да прочетете тази статия.
За мен Икеа ще повлияе позитивно на хората, с оглед на вкус, мисъл и комбиниране на нещата. Ще има и много еднакви неща в домовете ни, но то и досега беше така, особено до преди 20 години :-)  Има и стоки, които не са качествени, но всеки си решава.

Последно променена вСряда, 14 Септември 2011 13:18

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.