Log in
updated 9:17 AM EEST, Mar 29, 2021

Направи си сам

Моливи на стената

Моливите са вдъхновение за не един дизайнер, вече съм писала за закачалка от моливи, сега ви представям етажерка:

pencilshelf.jpg

pencilshelf2.jpg
Източник: Core77Могат да се ползват, и като пано:


Източник: Elle Decoration South Africa

И пак идея и изпълнение на закачалкаОригинално, обикновенно и практично е този висящ "гардероб", италианския дизайнер Alice Rosignoli го е направил с 20 обикновенни дървени закачалки на черно въже.Photos by Lucio Patone.
През: yellowtrace


Направи си сам: одеало от стари плетени дрехи

 


Ако имате стари пуловер, жлетки и т.н. плетени неща ето интересен начин да ги комбинирате в одеало. Може да не махате копчетата и джобчетата, те могат да влязат в употреба.
Тези одеала се предлагат в anthropologie

Направи си сам: свещник, от бутилка

Преди 4 месеца попаднах на това:


през сайта fromScandinaviaWithLove

Тъкмо си бях закупила уред за рязане на бутилки, след известно време изрязох няколко бутилки, чиито долни части бих искала да ползвам за други неща, оставаше ми само да боядисам горните части.
Добре, че последния уикенд имаше подходящо време за стоене на терасата, ето какво направих:
В началото:


След преобразването и изсъхването:Освен изрязаните бутилки боядисах и едно шишенце от Узо и стана тази малка синя вазичка, която ще прави компания, на вече направените бели такива:-)


Картоните

Няколко пъти съм писала за картонени мебели и предмети  - ваза, рамки, ваза от картон за яйца, стойка за вино. Всеки път много се впечатлявам, не зная дали бих могла да се направя такива мебели, също съм далеч от мисълта за ежедневно използване на такива мебели, въпреки това нещо в тях ме привлича. Вижте няколко, на които попаднах напоследък:


Chick'n'egg стола на дизайнера Manuel Kretzer
Източник: mocoloco

 


Всяка година Университета по изкуство в Берлин организира малък конкурс между студентите за концепцията на книжарница в училището. Тази година печелившото предложението е на Dalia Butvidaite, Leonard Steidle, Johannes Drechsler.

Дебелия картон е избран, като материал, заради неговата гъвкавост, стабилност, цена, лекотата във визията, мобилност и не на последно място - може да бъде рециклиран.
600 листа с размери 2.60 х1.30 са били изрязани, издълбани, сгънати и залепени за да образуват масивен блок, който по късно е бил разпънат за да заеме крайната форма, подходяща за почти всяко пространство.За повече информация и източник: archdaily

Градинска люлка

Моите родители отдавна искат някакъв вид легло/шезлонг или мебели за двора, но все не ни харесват или са доста големи и неудобни за пространството, с което разполагаме. Попаднах на тази люлка-легло и им изпратих снимките.

Баща ми веднага прие идеята и почна да мисли, как би могъл да я осъществи. В разгара на лятото той я направи и дори успя да спи на нея в горещите летни нощи.

 

Преминете по-надолу за схеми, обяснения и цената, която трябва да предвидите за този проект.
А на нас ни остава да ушием калъфите и люлката да придобие съвсем търговски вид.

Ибришимите навлизат с пълна сила

Все си мисля, че в областа на лампите, дизайнерите са едни от най-креативните. Може пък и на мен да ми правят повече впечатление. Веднъж писах за вази под формата на ибришими за прежда и конци. Днес пък ще ви покажа лампи. Изглежда интересно, а може и да пренавивате преждите в зависимост от вашите настроения, сезони и т.н

 

.


Design Virus, е корейско студио за дизайн, които са създали лампите Ta-rae lamps.