Log in
updated 9:17 AM EEST, Mar 29, 2021

Направи си сам

junktion.co.il


Имам идея и намерение, да публикувам интересни "направи си сам" продукти всяка седмица. Миналата седмица бяха изрязани бутилки, а тази седмица ще ви покажа, какво са направили израелски дизайнери от стари и празни бутилки от газ, и още нещо от почти нищо...

 

 

 

 


Пейката може би все пак е за каране :-) или за седящо возене...

 

 

 

 

 

Лампа от електрически чайник

правенето на нещо от плоча беше популярно и у нас преди има няма 20 години :-) 
Този палет ако се обработи добре, и все пак си допада на стила на дома..

Часовник от газови котлони

 Повече на техния сайт


 

Преработване на стъклени бутилки ...


Понякога изхвърляме доста красиви, или с интересни цветове,  бутилки. Наскоро си запазих синя бутилка от тъмната Christmas Brew Tuborg бира. Всъщност си я взех само заради бутилката, понеже не пия бира :-) 
 


Освен да ги рисуваме или декупажираме, тези бутилки могат да се срежат  и да се използват, за свещник, ваза или каквото ни попадне :-)
         tranSglass e един такъв проект. Използвани са стари бутилки от вино и бира, които са събирани от ресторанти и са направени вази, гарафи и други посуди. Колекцията е включена в постоянната колекция на МОМА в Ню Йорк


Друг подобен продукт правят от plastolux


В някои страни, продават комплекти за рязане на бутилки.В сайта на plastolux се продава такъв комплект). Аз лично , мисля някоя събота, да посетя най-близкия стъклар, и да проверя какво биха могли да направят за бутилките ми в хубави цветове :-) 

Цветни жилища от шведската фирма Beckers

Попадна ми каталога на Шведската фирма beckers.se, относно техните бои, и как да ги използваме  в обзавеждането. До колкото ми стигат знанията по английски в шведския език, фирмата също се занимава с имоти и някои от долните снимки са на такива домове.
Много свежест и идеи, вижте някои примери:

 

Особено ми допаднаха оцветените единични крака на тези хубави столове.

Повече снимки можете да видите на beckers.se

 

Нощна масичка от ИКЕА Frosta стол

Много пъти съм се чудила каква нощно шкафче да имам, хем да е удобно, хем да не заема много място, понеже в нас няма такова покрай леглото. Днес видях тази идея от Maxwell от Apartment Threapy, и веднага я разпространявам.
ИКЕА предлагат едно столче с име Frosta, което е с добра цена и дизайн.
Maxwell е използвал два такива стола, за да направи тези хубави нощни масички
За повече обяснения можете да погледнете тук

Лампата на баба


Австрийското бюро за дизайн и архитектура Pudelskern са представили, изплетени лампи на изложението в Париж. Изплетени са на ръка, с вълна от тиролски овце, която твърдят, че е пожаро-устойчива. Освен това хората, които я изплитат са или възрастни или в неравностойно положение. Италианската дизайн къща CasaMania, е включила продукта в асортимента си.

Тази пейка в подобен стил, е пак тяхно произведение.


Пенда.бг

Тази, че и миналата седмица повечето блогове за декорация, пишат за седмицата на любовта и за неща , направени за и по повод празника Св.Валентин. На запад имат големи традици свързани с този празник. При нас  в България е сравнително нов, и не толкова близък по душата ни, празник. Аз не съм от хората, които празнуват този празник, или го отбелязват по някакъв начин. Но пък съм от хората, които обичат да правят нещо с ръцете си. Затова и реших да направя няколко картички за събитието Бутик "Любов" организирано от Пенда.бг. Ако вие празнувате или пък искате да си вземете ръчно изработени бижута, шалове или други красоти заповядайте!


Това са моите картички.
А тези бих искала да са моите :-)

 

Вино чаши, украсени като свещници

 
С малко паус хартия , ножички и умения, може би ще постигнем подобни успехи с декорацията на винени чаши(или такива със столчета) в изискани свещници.
 

 
Можете да ги закупите тук , в случай че не ви се занимава с направата им.