Log in
updated 9:17 AM EEST, Mar 29, 2021

Последни новости

Последни новости

Последни новости (59)

Стол от моливи

 

Pally стола е на финландската дизайнерка Laura Väinölä.
Той е интересен и за деца и за пораснали такива. Като местите цветните пръчки, вие можете да създадете безброй шаблони за седалката.

 

 

H&M home на живо

Много неща бях изчела за колекцията на H&M за дома. Като видях магазина отвън ахнах, най-после ще видя за какво става дума и няма да е само от разни снимки от интернет.
Магазина, който посетих, не е много голям, дори по-малък от стандартните им магазини за облекло. Имаше няколко вида възглавнички, одеала, хавлии и т.н.Забаваната за мен част бяха магнитчета, сложени на стелажи, на една от стената:

Реших, че са рекламни материали и си събрах няколко със снимки на калъфки, възглавнички от цветовете, които ми допадат.
След това реших, че може би не са точно реклама... попитах продавачката и се оказа, че това е начина да се пазарува в магазина.

Навсякъде има метални табели със знак - количка за пазаруване, на които трябва да се залепят магнитите със стоките, които бихме желали да закупим, и се дават на продавачката.
В този момент разбрах, защо не е толкова пълен със стока магазина ;-) След това изваждат една количка с желаните неща.

Текущите стоки, които предлагат можете да видите на сайта на веригата за англия, швеция, финландия и т.н. - еднакви са.

Вертикална градина в Испания

Лято е, жега, опитваме се да отидем на по-хладно място. Тази година реших и аз да мръдна до нашето море, не точно за море и за почивка, това, което ми направи впечатление, е многото бетон струпан на едно място, в комбинация с топлото време се прохладата някак си се губеше. Местата с поне няколк дървета бяха наистина по-приятни. А колко хубаво би било всеки, който строи, да бъде задължен да а засади поне няколко дървета, и или да озелени някаква площ. По този повод се възхитих на детска библиотека в Испания, цяла стена с вертикална градина. Дори и място не им е трябвало!

Цялата стена е обрасла с  цветя, дребни храсти и билки. Представяте ли си какви аромати се разнасят покраи сградата?
Източник и снимки: Urbanarbolismo

Ваза в кутия


Ваза в кутиийка, датските дизайнери  SUP & Molgaard са измислили начин да имате ваза в  подходящия размер, отрязвате някоя пластмасова бутилка, слагате я в кутиийката, и пълните с вод. Хитро нали ?

Икеа каталог за 2011

Както всеки август месец, ИКЕА публикува каталога си за следващата година. Аз лично слагам връзка от моя сайт към този каталог за 4-та година. Времето наистина лети.
Ето връзка към американския каталог
Миналата година Икеа смениха техния шрифт с Вердана. Много дизайнери по света обсъждаха, дали това е добре и как ще се отрази на фирмата??!
Тази година, се забелязва промяна в снимките, които използват в каталога. Светлината на повечето от тях е доста приглушена  и мека. Някои снимки са направени само в няколко тона, както и има и стаи снимани от високо.


Най-дългата пейка в Англия

 

The Longest Bench by Studio Weave

 

Дизайнерите Studio Weave са инсталирали 324 метрова пейка на брега на Littlehampton в Обединеното Кралство.
Тя предлага места за 300 човека, направена е от тропическо дърво, което е било използвано за кейове и вълноломи. Местата, в които се огъва пейката, са закрепени със стоманени пластини.

 

The Longest Bench by Studio Weave

 

The Longest Bench by Studio Weave
Така вместо да строят заведения и магазини с дрехи и други боклучета, хората строят пейки от които всеки може да се наслаждава на морето. А не да се чуди къде е то всъщност.
Източник: http://www.dezeen.com

Префасониране на фасада


Сигурно се чудите, тази фасада каква е, някакво санирано гето или наредени кутии. Това всъщност е вътрешността на новата арка (Defence) в Париж . Френския архитект Стефан МАлка е спечелил награда да префасонира френското културно министерство. 'Auto Défense'

източник @ Muuuz

Stephane Malkа

Superbude хотел в Хамбург

Идеята на хотела Superbude Hotel в Хамбург, е да се използват предмети,  не по основното им предназначение. Получила се е странна, но уютна комбинация.
Например канапетата са покрити със стари дънки, а пък закачалките за дрехи са помпи за отпушване на канали. Баровете са около крановете за вода, а бар столовете са изградени от каси от местната марка бира. Звучи странно но изглежда забавно, поне на мен :-)


Две цветни сгради...

Тези две сгради ми се видяха много подобни. Бяло с цветни акценти все още е модерно, и не само в интериора.
http://4.bp.blogspot.com/_2JrKyRMcVU8/TCCqzKGhFhI/AAAAAAAApLw/yPNT1A8YSXU/s1600/1.png
Apartment 50 от Ronan & Erwan Bouroullec, намира се в Марсилия

Образователен център в Гранада , испания Alejandro Munoz Miranda
Източник: а21
2
Абонамент чрез RSS