Log in
updated 9:17 AM EEST, Mar 29, 2021

Последни новости

Последни новости

Последни новости (59)

Библиотека ала Мондриан

Изглежда почитателите на De Stijl не спят Smile, а творят. Преди малко повече от година писах за вдъхновенията от този стил за дома.
Още един пример "Moving Mondrian"движещият се Мондриан, по дизайн на Vladimír Ambroz за чешката фирма AMOSDESIGN.

 

Рожден ден - Идеен дом


Преди три години, в студения първи февруари, публикувах първите статии на този домейн. Така, че смятам датата, като рожден ден на сайта. За тези три години не бях много активна. Видях много красиви и оригинални неща и споделих някои от тях.

Благодаря на всички, които наминават. Бих си пожелала за в бъдеще да имам повече обратна връзка с тези, които четат, и имат някакви предложения или мнения. Ще се радвам ако ми пишете по-често относно това, което харесвате или не харесвате.

За всички вас, които сте коментирали или не, бих искала да подаря различни малки подаръчета. Всеки, който побърза с някакъв коментар - положителен или отрицателен, ще получи символичен подарък от мен.

Ето някои от тях:

My creation by you.
Поставка за гъбичка за мивката от Umbra. Закачалка за стена от Икеа, тапа за бутилка от Икеа. Ръчно изработен венец от копчета.
  
Магнитчета с мотиви салфетки от Икеа.

 
Останалите лейки :-)

Ще има и изненади!

 Ще помоля тези от вас, които нямат потребителски профил в идеендом, да ми пишат за начин за връзка с тях на мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 


 

Inga Sempe

Inga Sempe  е родена в Париж и е дизайнерка. Последните дни нейният диван, наметнат с капитонирана дамаска под формата на дебела завивка,

обиколи интериорните блогове по света покрай изложението в Кьолн. Тя работи за френски компании, като: Ligne Roset, Moustache, Domestic, както и  за някои италиански, скандинавски и американски.

11_sempe by identity crisis and stuff.
Още няколко неща от нея


Кубчето на рубик на стената

 

 

Bjørn Jørund Blikstad завършва образованието си по мебелен дизайн в Осло през 2009.

img2

Той е търсил концепцията за съхраняване на вещи, не само от практична гледна точка, а и в синхрон с нашата памет. Сравнявайки складираната информацията в нашите глави с физическото складиране на предмети.
img2

img2


Закачалка-драскалка

  Искате да рисувате по стените, и искате да имате шарени стени - испанските дизайнери Ana Mir и Emili Padros  са измислили това портманто Slastic. То се състои от 4 дръжки, цветен молив, закачен към всяка закачалка, и гъвкав кабел с дължина 100 метра.

20 000 Лего тухлички в кухненски плотФранцузите  Simon Pillard и Philippe Rosett от дизайн дуета  Munchhausen са облицовали собствения си кухненски остров от Икеа с 20 000 лего парчета. Резултат е този привлекателен микс от цветове в кухнята

 


 

Радиатор - стол

В студеното време, много често ни се иска да стоим върху печката или радиатора Surprised

(В София днес прехвърчат снежинки)

Явно има хора, които в стремежа да са на топло са направили столове от радиатори.Този не изглежда толкова  дизайнерски и удобенИ последния, който всъщност ме вдъхнови, направен е от стар радиатор от холандски дизайнер Jeroen Wesselin.


източник DesignSpotter

има и филмче в youtube как е направен.

 

Абонамент чрез RSS