Log in
updated 9:17 AM EEST, Mar 29, 2021
Администратор

Администратор

Направи си сам: одеало от стари плетени дрехи

 


Ако имате стари пуловер, жлетки и т.н. плетени неща ето интересен начин да ги комбинирате в одеало. Може да не махате копчетата и джобчетата, те могат да влязат в употреба.
Тези одеала се предлагат в anthropologie

Направи си сам: свещник, от бутилка

Преди 4 месеца попаднах на това:


през сайта fromScandinaviaWithLove

Тъкмо си бях закупила уред за рязане на бутилки, след известно време изрязох няколко бутилки, чиито долни части бих искала да ползвам за други неща, оставаше ми само да боядисам горните части.
Добре, че последния уикенд имаше подходящо време за стоене на терасата, ето какво направих:
В началото:


След преобразването и изсъхването:Освен изрязаните бутилки боядисах и едно шишенце от Узо и стана тази малка синя вазичка, която ще прави компания, на вече направените бели такива:-)


Картоните

Няколко пъти съм писала за картонени мебели и предмети  - ваза, рамки, ваза от картон за яйца, стойка за вино. Всеки път много се впечатлявам, не зная дали бих могла да се направя такива мебели, също съм далеч от мисълта за ежедневно използване на такива мебели, въпреки това нещо в тях ме привлича. Вижте няколко, на които попаднах напоследък:


Chick'n'egg стола на дизайнера Manuel Kretzer
Източник: mocoloco

 


Всяка година Университета по изкуство в Берлин организира малък конкурс между студентите за концепцията на книжарница в училището. Тази година печелившото предложението е на Dalia Butvidaite, Leonard Steidle, Johannes Drechsler.

Дебелия картон е избран, като материал, заради неговата гъвкавост, стабилност, цена, лекотата във визията, мобилност и не на последно място - може да бъде рециклиран.
600 листа с размери 2.60 х1.30 са били изрязани, издълбани, сгънати и залепени за да образуват масивен блок, който по късно е бил разпънат за да заеме крайната форма, подходяща за почти всяко пространство.За повече информация и източник: archdaily

Какво да направим с използваните бутилки от Coca-Cola

Хмм, леко позакъснях с тази статия ;-) Времето вече съвсем не изглежда лятно, и хората едва ли биха си направили шезлонг сега, който биха ползвали лятото, но идеята за събиране на идеи от шишета кока-кола, дойде от читателка на идеен дом, която е събрала солидно количество бутилки от кока кола. Ето няколк идеи. ако някой от вас има желание да твори в дългите тъмни вечери, а няма бутилки, да се свърже с мен или да остави коментар, аз ще го свържа с момичето, което иска да подари празните бутилки!

20100716101

Чехския студент Jiri Richter по дизайн предлага тази идея с бутилки от 2L Coca Cola за този лек шезлонг.

20100716106

20100716103

20100716104

20100716105

 

20100716107

 

20100716109

20100716110

20100716111
Източник: A new idea

Направи си сам: подаръци от свещи


Чашите от стари сервизи, които не ползвате, могат да  се превърнат в идеен подарък от вас за близки хора.

Teacup Lights


Материяли:
метални купички, които да влизат една в друга.
свещи, които имат нужда да се доизгарят.
фитил, чашки, подложки за фитилите, клещи, дървени шишчета.
Направата:
1. В по-големия съд сложете по малкия и затоплете водата, разтопете старите свещи, премахнете старите фитили и държачките им.

 

2. Отрежете, част от конеца, който използвате за фитил, с около 4 см повече от височината на чашата ви. От другата страна завържете края за едно от дървените шишчета. Сложете държачката за фитила на дъното на чашата, като преди това сте залепили с восък фитила за него.

3. Налейте восъка до 1см под ръба на чашата. Оставете така около час. Свещта ще се затвърди повече, ако има повече восък, пробийте няколко дупки около 0,5 см около фитила и изсипете още восък докато нивото на течноста достигне около 25 мм. Отрежете восъка.

Източник и снимки: Teacup Lights - Martha Stewart Crafts

Закачалка от закачалки

Ако нямате възможност за хубава закачалка ето една идея от немско предаване за Направи си сам по Pro7,  водено от Бине Брандле avenzio.
  • Публикувана в Бавно
  • 0
Абонамент чрез RSS