Log in
updated 3:10 PM EET, Dec 18, 2023
Rossitca

Rossitca

Шарено

Преди месец се разхождах по улиците и реших да видя, какво се предлага по магазините за платове. Търсех шарено хасе с различни мотиви, каквито съм виждала по скандинавските дизайни например.

http://farm4.static.flickr.com/3212/2711590666_25e27c7a5d_o.jpg

За съжаление единственото, което видях от пет-шест обиколени магазина, беше парче плат със сиво/бяло/червено/черна гама.

 

 

 

Реших, че е хубаво да имам такива платове, било то за декорации или пък за калъфки и/или чаршафи.

Ако някой знае такова магазинче някъде, моля да ми пише.

За сметка на това се поразрових из Etsy и интернета и намерих много хубави неща.

За повече информация, цени доставки можете да цъкнете върху картинките.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 


Освен това попаднах на един немски магазин Twin's garden. Специализиран само в продаването на платове. Към него има Блог , който също като десените е пълен с хубави снимки и картинки от света на дизайнa, декорацията, обзавеждане и заобикалящия ни свят.
[Stoff] Name: Breeze Vintage Dots Designer: Sandi Henderson Kollektion: Ginger Blossom Art.-Nr.: SD-2802[Stoff] Name: Vintage Dots Caribe Designer: Sandi Henderson Kollektion: Ginger Blossom Art.-Nr.: SD-2807

[Stoff] Name: Plaid Green Designer: Sandi Henderson Kollektion: Ginger Blossom Art.-Nr.: SD-2803[Stoff] Name: Tortoise Plaid Breeze Designer: Sandi Henderson Kollektion: Ginger Blossom Art.-Nr.: SD-2806
Допълнение
Благодарение на коментарите на Христинa, обновявам информация, че повечето от платовете предлагани в Twin's garden, са на дизайнерката Sis Boo 
Христина също така ме уведоми, че цените предлагани в Etsy, са много по-ниски отколкото тези в Европа. Разбира се тогава трябва да се плати и за доставка.
 
Докато търсех десени за платове попаднах и на българския сайт на Coats  световна фирма занимаваща се с доставка на продукти за ръкоделие и текстил. Освен платове, от там можете да закупите прежди, конци, игли за шиене и плетене.
Аз лично много харесах Filz it продуктите. Дано имат налични нещата, които са показани.
 

Декорация за антре

Ако ви харесва да рисувате, и не ви се свидят стените, ето една интересна и забавна идея от

френското списание CDeco

 

 

 

Рисуване на дърво върху стената и закачане на дървени закачалки върху короната на дървото

 

 

 

 

Снимки и източник: CDeco
Ако ви е интересно можете да прочетете повече отдолу

 

Керамични дръжки

Отново ще цитирам Риа от favoritelement, която беше писала статия "Като бижута" - по повод дръжки за шкафчета и чекмеджета. Аз пък ви показах промяна на скрин с подобни дръжки.

В събота реших да посетя склада на магазин Мухоморка (отлагам с месеци това посещение). Освен многото Азиатски аксесоари, играчки и текстил, бях изненада да видя подобни дръжки:

 и в много различни видове. Срещу скромната цена от 1.90 лв на едро. Ех, не са точно като бижута, но са първа крачка към нещо по различно и уникално :-)Така, че ако някой има интерес може да посети магазините на магазин Мухоморка и да си закупи.

Колело

Зная, че няма нищо общо с дома (освен като декорация), но понеже съм голям любител на колела, не издържах да сложа това плетено колело
knitbicycle.jpg


                                     Плетените колела и люлки от christina oh са много оригинални.

 

bicyclewheelsbw.jpg

swingseatsbw.jpg
Източник: design*sponge

ArtPrint

Ако имате желание да декорирате вашите стени с картина на известен художник, или пък, ако искате да имате хубава фотография, ето няколко възможности от къде можете да намерите такива картини или платна.

  •  Това е една Българска фирма за печат имат голямо разнообразие от картини и снимки, за съжаление няма цени на сайта им : http://www.vertinet.com/artprint/

                    

                          

  •  Американски сайт MD-canvas за платна с голямо разнообразие, но за съжаление и високи цени.

.......

Стикери

Лепенки за декорация ?

Един бърз и ефектен начин да декорираме, освежим и придадем интересен вид, на стена или цяла стая.

 

 

Мини градинка през зимата

Мини градинка, която расте супер бързо. Състои се от рециклирана пластмаса със синтетичен филц. Доставя се с 4 вида семена и инструкции. Трябва да се постави до светлина.
Струва 34 Евро и се продава тук.

 

Etsy находка

Магазина в Etsy bearpawrustics.etsy.com

продава много хубави саксии от кора на дървета, особено ми допаднаха с идеята за засаждане на сукуленти в тях

 

 

Абонамент чрез RSS